http://www.hondenschooldirect.nl Velswijk Doetinchem Hengelo gelderland
HOME CURSUSSEN PRIKBORD CONTACT ROUTE
http://www.hondenschooldirect.nl doetinchem velswijk

Is dat de cursussen worden gegeven volgens een positieve trainingsmethode. De honden daardoor sneller leren maar vooral een betere baas/hond relatie ontwikkelen.

Dat een gediplomeerd instructeur tijdens de opleiding geleerd wordt over leertechnieken, methodes en leervermogen van de hond. Ook inzicht te hebben wanneer en waarom een hond wil leren en het dus erg belangrijk is om hier op in te gaan. Vandaar dat wij hebben gekozen voor de Black-Box methode.

De Black-Box Methode is volgens een humaan psychologisch gedragsmodel is!

Binnen deze methode is dan ook ruimte en kan gebruik worden gemaakt van de clicker, een speeltje of iets lekkers. Dit zal afgestemd worden op uw hond en zijn/haar motivatie. Daarnaast zal er veel op de lichaamstaal van u en uw hond worden gelet. Zo wordt er gewerkt aan een goede communicatie tussen u en uw hond. Wanneer u of uw hond misschien begrenst dient te worden in een bepaalde wisselwerking met uw hond, of juist gemotiveerd dient te worden in uw samenspel met de hond en zijn gedrag.

Dit alles zal de connectie tussen u en uw hond ten goede komen. Bij ons zult u dus niet alleen maar rondjes lopen met uw hond, zit en down laten liggen. Bij het aanleren van commando’s en de opvoeding van uw hond, die wij uiterst belangrijk vinden, zal veel tijd aan worden besteed. Daarnaast vinden wij het ook heel belangrijk dat uw hond een keuze heeft. Daarbij kunt u denken aan: Mocht uw hond aangeven iets niet te willen/durven, is uw hond overprikkeld door een situatie, lost hij/zij een oefening op die er anders uit ziet als u in gedachten had, in de geschetste situaties en nog tal van andere soortgelijke, luisteren wij naar de hond. Waarom: omdat wij geen aangeleerde hulpeloosheid willen creëren.

Ook zullen wij de honden niet achter het brokje aan laten lopen om op die manier gedrag uit te ‘lokken’  maar zal er uitleg gegeven worden waarom en wanneer de hond zijn/haar beloning kan krijgen.

Doordat er gewerkt wordt met kleine groepen bent u verzekerd van een optimale en individuele begeleiding.

Daarnaast laten wij regelmatig een enquête invullen door onze cursisten om te kijken of er verbeterpunten zijn.

Mijn CV en bijscholing die ik elk jaar volg: klik hier

U altijd hartelijk welkom bent om te komen kijken of deze methode en manier van lesgeven aan uw verwachtingen voldoet. Om hier een afspraak over te maken kunt u mij telefonisch benaderen onder tel. nummer: 0314 6223 61

Hoe vind ik en wat is nu een goede Hondenschool?

Worden oefeningen uitgelegd en aangeleerd bij uw hond? Is de instructeur kundig d.m.v scholing, hoe wilt u dat er met uw hond wordt omgegaan? Ga niet alleen af op wat de instructeur zegt maar lees u in over hondengedrag. Wanneer u gaat kijken bij een Hondenschool: hoe ogen de honden in de groep die les krijgen. Is er rust, vertonen honden geen stress of juist wel tijdens de les. Wordt er gewerkt met slipketting of halsband/tuig. Een uitgangspunt voor u is: de Hondenscholen waar instructeurs geschoold zijn gebruiken geen slipketting.

Voor meer informatie hier over:  klik hier

Als laatste: Heeft uw hond een gedragsprobleem dan zal ik u altijd doorverwijzen naar een erkend gedragstherapeut. Er zijn genoeg hondenscholen die aangeven gedragstherapie te geven maar hier niet voor geschoold zijn, net als ik. Door naar de website van NVGH te gaan weet u in één oogopslag of u te maken heeft met een erkend gedragstherapeut.   klik hier   voor de website van NVGH