http://www.hondenschooldirect.nl Velswijk Doetinchem Hengelo gelderland
HOME CURSUSSEN PRIKBORD CONTACT ROUTE
http://www.hondenschooldirect.nl doetinchem velswijk

Voor aankomend jaar heb ik de ‘knoop doorgehakt’ en besloten geen groepslessen meer te geven voor pups!

Wat ik zelf ook merkte, maar ook door de specifieke aanvraag van privé lessen, dat er eigenlijk veel meer behoefte is aan het begeleiden van de opvoeding dan met trainen van een pup. Tijdens de groepslessen staat het aanleren van ‘kunstjes’ eigenlijk centraal. Zit, liggen, hierkomen en lopen aan de lijn.

Daarmee zeg ik niet dat deze oefeningen onnodig zijn maar ik ben er wel van overtuigd ben dat als de nadruk ligt op de opvoeding van je een pup, bijvoorbeeld zelfbeheersing, om leert gaan met situaties die je in het dagelijkse leven tegen komt het stukje training eigenlijk vanzelf gaat.......

Voorbeeld: Je pup heeft op de hondenschool netjes leren lopen aan de lijn maar thuis blijkt dit heel anders te gaan....Waar zit nu het verschil?

Of: Ik snap er niks van; “thuis gaat ‘t zo goed”, op de hondenschool is mijn pup met van alles en nog wat bezig en wil maar niet opletten....zit alleen maar met zijn neus aan de grond, is vervelend en wil hij niet liggen en hangt alleen maar in de riem. Cursisten die zich opgelaten voelen door het gedrag van de pup en dus geen vragen meer stellen.

Zo kan ik nog tal van voorbeelden geven wat ik zelf ook ervaar maar wel de tijd voor neem. Door hier tijdens de lessen aandacht aan te geven is er eigenlijk geen ruimte meer voor het stukje training, en juist dát wil veranderen. De cursist inzicht te geven wat er nu daadwerkelijk gebeurt. Het is namelijk niet een kwestie van:”Dat moet mijn hond nog leren”, het is een kwestie geworden om dit gedrag áf te leren! En dat duurt vele male langer en is moeilijker dan gelijk goed gedrag aanleren!

Elke pup is anders, heeft een eigen karakter, ervaring vanuit het nest of juist niet en dat alles vraagt om een passende begeleiding van een pup!

Zo heb ik de afgelopen jaren al heel wat pups doorverwezen naar Osteopaat, Holistische Dierenarts, Dierenarts en gevraagd om pup te laten testen op Giardia! In bijna alle gevallen had ik het juist en na behandeling bleek alles op zijn plek te vallen en waren de veranderingen van pup gelijk zichtbaar. Daardoor ging het stukje trainen ook gelijk beter......het had dus niks met het gedrag van de pup te maken maar wel waar pup last van had en dus daardoor niét kon leren.

Zelf heb ik tal van honden opgevoed en afgericht. Bij geen van die honden heb ik hetzelfde gedaan, wat bij die ene hond werkte moest ik juist bij die andere hond weer heel anders aanpakken! Ook al waren mijn honden van hetzelfde ras. Elke pup had zijn eigen karakter en moest ik ‘zoeken’ naar wat bij die pup het beste paste!

Heb je dit gelezen en denk je:”Ja, dit wil ik ook”. Geef je dan ruim op tijd op voor deze pup cursus. Anders bestaat de kans dat ik je moet vragen geduld te hebben tot ik weer plek heb.

Deze pup cursus is voor pups van 9 weken tot en met 14 weken.

Wil je na deze cursus nog meer leren kun je doorstromen naar een groeps cursus, in deze groep zitten niet meer dan 4 honden en is alleen toegankelijk voor cursisten die bij mij de pup cursus hebben afgerond.

 

* Heeft u een Hotmail account kan het zijn dat mijn beantwoordde mail terecht komt in uw Spam email.

* Het aan te raden om voor deelname van een cursus de “Huisregels” te lezen.

In verband met de wintertijd zullen er geen avond cursussen worden gegeven. Wanneer de klok wordt verzet naar de zomertijd starten ook de avond cursussen.      

Valt uw hond onder de groep: Hoog-Risico honden, klik hier voor meer informatie, waarvoor ik geen extra bijscholing heb genomen deze groep les te geven in groepsverband,  is besloten dat het alleen mogelijk is u op te geven voor Privé begeleiding. Honden met een stamboom erkend door de Raad van Beheer vallen voor Hondenschool Direct ook onder deze categorie.

Telefonisch te bereiken van 09.00 tm 18.00 uur: 0314 62 23 61

WhatsApp: 06 587 559 76

email: info@hondenschooldirect.nl